World War One – Airsoft

Custom built WW1 guns – Airsoft in Battlefield 1 style

Trenches of Champagne 1917

Gallery Date: Oct 15, 2017

Trenches of Champagne on ensimmäiseen maailmansotaan sijoittuva hidastempoinen ja raskaasti eläytymispainotteinen peli.

Peli on WW1-MilSim, eli tarkoituksena on replikoida mahdollisimman tarkasti ensimmäisen maailmansodan taktiikoita, komentojärjestelmää, varustusta ja taistelutyyliä. Peli jatkuu myös yöhön! Tapahtuman ideana ei ole speedsoft, fraghunt tai mahdollisimman iso K/D, vaan ideana on saada mahdollisimman isot immersiot eli uppoutua ensimmäisen maailmansodan tunnelmaan. Pelissä on selvä komentoketju jota noudatetaan, eli osapuolen komentajan käskyjä kuunnellaan ja noudatetaan hyvän maun rajoissa. Pelialue on rakennettu nämä seikat mielessä.

 

Trenches of Champagne sijoittuu vuoteen 1917 Champagne-alueen taistelukentille, jossa eksessiiviset juoksuhautaverkostot dominoivat maisemaa ja yhteenotot olivat usein lähitaistelua hautojen sisällä.

 

Taustatarina:

24.10.1917 Champagne-sektorilla ympärysvallat valmistelevat läpimurtoa. Näennäisesti loppumaton

Passchendaelen taistelu imee miesvoimaa Belgiassa ja muualla rintamalla on pakko yrittää horjuttaa

saksalaisten keskittymistä. Ympärysvaltojen komentajat ovat todenneet Champagnen sektorin parhaaksi

mahdollisuudeksi menestyvälle hyökkäykselle, vaikka juoksuhautaverkostot tällä sektorilla ovatkin erityisen kehittyneet.

Aikaisemmin samana vuonna tapahtuneesta Nivellen offensiivista väsyneet ranskalaiset ovat saaneet avukseen

englantilaisia, belgialaisia, venäläisiä ja jopa aikaisesti saapuneita tuoreita yhdysvaltalaisia sotilaita yrittämään

merkittävää iskua saksalaisten linjoja vastaan. Päiviä aikaisemmin saksalaiset ovat tosin saaneet lentokonetiedustelulla selville, että

vihollinen suunnittelee jotain suurta. Saksalaiset ovat alkaneet vahvistaa linjaansa hyökkäyksen varalta ja ovat tuoneet

muuten hiljaiselle sektorille raskasta tykistöä sekä erikoisjoukkoja kaiken varalta.

Molemmat osapuolet valmistautuvat ankaraan taisteluun.

 

 

Yleistä tietoa pelistä:

Ajankohta: 24.10.2020 9:00-21:00

Paikka: Pyhäjärventie 169, Tuulos

Pelimaksu: 20€

Ilmoittautuminen: https://www.kuulaportti.fi/game/948/

Peli on pääsääntöisesti yhden päivän kestävä WW1-MilSim, joka loppuu pimeän tultua/siihen asti kun jaksamista riittää.

Halukkaat pelaajat voivat jäädä yöpeleille, jotka kestävät noin yhdeksään! Yöpeleissä käytetään flareja ja enimmäkseen tehdään trench raid tyylisiä hyökkäyksiä vihollisen linjaan replikoiden ajanmukaisia taktiikoita.

 

Pelin aikataulu:

9:00: paikalle saapuminen, ilmoittautuminen, valmistautuminen

10:00-11:00: alkubrief ja pelin käynnistäminen

14:00: mahdollinen ruokatauko ~1h

17:00: normipelit päättyvät, halukkaat voivat jäädä yöpeleille

22:00: viimeistään lopetellaan yöpelit

 

Säännöt:

 

Biokuulapakko!

 

Varusterajat:

-Pelissä on käytössä varusterajat, eli jos et saavu tietyn tasoisissa WW1 varusteissa, ei sinua päästetä pelaamaan.

-Varusterajat ovat vähintään omalle osapuolelle korrekti takki sekä päähine, esim. kypärä. Saksan tapauksessa nämä voisivat olla esimerkiksi M15 takki ja M16 teräskypärä. Muu varustus kuten housut, tetsari ja kengät saavat olla ulkonäöltään “lähellä” korrektia, eli esimerkiksi WW2 tetsarilla pääset vielä sisään. Kannattaa kysellä myös Facebook ryhmässä tai Discordissa lainakamoja, koska niitä löytyy aina. Jos olet epävarma varustuksestasi, hyväksytä se sähköpostin kautta kysymällä: worldwar1airsoft@gmail.com tai vaihtoehtoisesti Discordin WW2/WW1 Airsoft Finland serverillä.

 

Pelihuudot:

-Pelissä on käytössä tavalliset airsoft pelihuudot eli PELI KÄY, PELI SEIS ja PELI OHI. Kuka tahansa saa huutaa PELI SEIS jos pelialueelle tulee suojalasittomia ulkopuolisia. Vain pelinjohto käyttää huutoa PELI KÄY ja PELI SEIS. Jokainen pelaaja toistaa huudot mikäli kuulee ne.

 

Suojalasit:

-Pelissä sallitaan yleisesti hyväksytyt silmäsuojaimet, jotka kestävät tehokkaan airsoft-aseen laukauksen lähietäisyydeltä. Epäilyttävät suojaimet testataan jo pelaajan oman turvallisuuden vuoksi ennen pelin alkua yleiseltä ampumaetäisyydeltä tehokkaalla airsoft-aseella (vähintää 3J tehoisella aseella muutaman sentin päästä, joka on suomalainen “standardi”). Mikäli suojain rikkoontuu testissä, ei pelinjärjestäjä sitä korvaa. Suojalaseja ei oteta pelin aikana pois päästä pelialueella, ellei käynnissä ole ruokatauko, tai muu pelinjohdon järjestämä tauko, milloin ei ammuta.

 

Osumat:

-Osuma ilmaistaan huudolla “Osuma” ja/tai näyttävällä eläytymisellä ja laittamalla esille punainen tai oranssi raatohuivi, mikäli sellainen löytyy. Myös putkikaulurimaiset raatohuivit tai muut punaiset/oranssit rätit käyvät. Haavoittuneen pelaajan on pysyttävä paikoillaan (mielellään eläytyneenä) noin minuutin ajan ennen kuin hän saa lähteä respawnaamaan.

-Panssarit ja muut WW1 suojaimet kuten Sappenpanzer, Stirnpanzer ja Schutzschild osuman ottaessaan estävät pelaajan haavoittumisen. Jos kuula osuu muualle kuin panssariin, pelaaja ottaa osuman normaalisti.

 

Haavoittuminen:

-Mikäli haavoittunutta ei hoideta 5 minuutin aikana, hän eliminoituu. Haavoittunut voi halutessaan eliminoitua jo aikaisemmin, eli vähintään minuutin kuluttua osuman ottamisesta.

-Pelaaja voi haavoittua vain kerran ilman respawnilla käyntiä, eli toisesta haavoittumisesta eliminoituu.

-Haavoittuneen pelaajan voi käydä kädellä tai dummy-aseella puukottamassa, jolloin hän tippuu automaattisesti. Maassa makaavia haavoittuneita pelaajia ei saa ampua.

-Haavoittunut pelaaja voi kutsua huutaen lääkintämiestä (medic, lääkintämies, sanitäter), mutta ei voi kertoa muista tapahtumista ympärillään.

-Haavoittunutta pelaajaa voi raahata pienellä haavoittuneen avustuksella, mutta haavoittunut pelaaja ei saa nousta seisomaan raahauksen aikana.

 

Lääkintä:

-Kuka tahansa pelaaja voi lääkitä oman puolen haavoittuneen koskettamalla tätä jatkuvasti 60 sekunnin ajan. Lääkitsijä ei tämän ajan kuluessa saa käyttää asettaan, tai lääkitseminen alkaa alusta.

-Kerran parannettu pelaaja eliminoituu seuraavasta osumasta ja joutuu lähtemään vähintään minuutin paikoilla oltuaan respawnille.

 

Uudelleensyntyminen:

-Uudelleensyntyminen tapahtuu oman osapuolen respapisteellä. Eliminoitunut pelaaja joutuu odottamaan respalla noin 5 minuuttia ennen kuin saa liittyä takaisin peliin. Tässä ajassa ehtii juomaan, täyttämään kuulia jne. Jos pelaajan huomataan juoksevan samantien takaisin peliin, puuttuu pelinjohto asiaan.

-Respapisteet ovat takalinjoissa sijaitsevat tukikohdat, merkittynä oman osapuolen lipulla. Tänne myös jätetään omat tavarat kuten eväät, kuulat ja muu ylimääräinen. Vihollisen tukikohtaan ei saa mennä.

-Uudelleensyntymispaikoilla on käytettävä silmäsuojausta, ellei käynnissä ole ruokatauko tai muu pelinjohdon ilmoittama tauko.

 

Puukottaminen/Lähitaistelu:

-Pelissä saa ja rohkaistaan käyttämään dummy-aseita, eli vaahtomuovista tai kumista valmistettuja käsiaseita kuten nuijia, puukkoja tai muitat teräaseita. Näillä voi eliminoida pelaajan osumalla tätä mihin tahansa kehossa, myös “cinematic”/eläytyneet lähitaistelut ovat arvostettuja. Puukotetun pelaajan voi normaalisti prantaa ellei tätä ole parannettu aiemmin.

 

Vangit:

-Pelissä voi ottaa vastapuolen pelaajan vangiksi. Haavoittuneita pelaajia ei voi ottaa vangiksi ennen kuin heidät on parannettu.

-Vanginta tapahtuu kysymällä eläytyneesti tai suoraa haluaako vihollispelaaja tulla vangiksi. Vihollispelaaja voi suostua tai yrittää taistella.

 

Roolit:

Osapuolenkomentaja: Pelinjohdon valitsema henkilö, joka päättää osapuolen taktisista liikkeistä esim. hyökkäykset. Normaalit pelaajat pääsääntöisesti tottelevat osapuolenkomentajan käskyjä maalaisjärjen rajoissa.

Tarkka-ampuja: Molemmilla osapuolilla tulee olemaan yksi tarkka-ampuja, joka saa käyttää tavallista tehokkaampaa kivääriä. Kiväärissä tulee olla kiikaritähtäin ja puutukki. Mikäli tarkka-ampujan kivääri on tehokkaampi kuin 2.0J, hänen tulee ottaa mukaan toinen kivääri, jossa ei ole kiikaria ja ampuu alle 2.1J. Tehokkaassa yli 2.0J kiväärissä EHDOTON 20m turvaraja, eli ei ammuta jos vihollinen on lähempänä kuin kentän puoliväli. <- JOS HALUAT TÄHÄN ROOLIIN, ILMOITA SÄHKÖPOSTILLA: worldwar1airsoft@gmail.com (tehokas kiikarikivääri vaaditaan)

 

Käsikranaatit:

-Pelissä on käytössä ainoastaan pyrokranaatit, joita pelinjohto jakaa sekä kaupalliset pyrokranaatit esim. Enola Gaye kranaatit.

-Replika kranaatit eivät ole käytössä, koska ne saattavat aiheuttaa epäselvyyksiä ja vaaratilanteita. (Muistutuksena Makedonia 1916 tapahtuma) Replika kranaatteja saa pitää vyöllä tai muualla koristeena.

 

Savukranaatit ja kaasu:

-Pelissä on käytössä eri värisiä savukranaatteja, joita osapuolet saavat vapaasti käyttää osapuolen komentajan luvalla.

-Valkoinen/väritön savu ei eliminoi pelaajaa, vaan toimii näköesteenä.

-Keltainen/värillinen savu toimii taistelukaasuna, eli jos pelaaja selvästi huomaa joutuneensa värillisen savun keskelle ilman kaasunaamaria päässään, hän eliminoituu (mielellään eläytyneesti) Tunnistat altistuneesi kaasulle jos selvästi haistat sen.

-Kaasunaamariksi kelpaa “pissarätti” eli suun ja nenän edessä oleva tyyny, joka on sidottu pään taakse

-Kaasunaamari estää kaasusta eliminoitumisen.

 

Tykistötuli:

-Pelissä on käytössä in-game tykistö, eli pelaajat operoivat tykistöä itse. Tähän syynä se, että peliin ei ole saatu off-game henkilöä hoitamaan tykistöiskuja. Tämä saattaa vielä muuttua.

-Tykistönä toimii molemmilla osapuolilla paineilmalla tai muulla menetelmällä toimiva kranaatinheitin, joka ampuu noin 5-6 sekunnin sytytyslankaisia paukkuja. Nämä paukut ovat hieman tehokkaampia kuin tavalliset kaupalliset airsoft pyrokranaatit ja sen takia pelissä on tarkat turvasäännöt tykistölle:

-Tykistön aloittaminen ja lopettaminen ilmoitetaan soittamalla osapuolenkomentajalle jaettua sumu-/ilmatorvea noin sekunnin tai parin ajan. Tästä merkistä vastapuoli tietää suojata kuulonsa, koska kranaatti saattaa lentää suhteellisen lähelle pelaajaa. Paukut eivät ole tarpeeksi vahvoja aiheuttamaan minkäänlaista fyysistä vahinkoa, joten kuulon suojaaminen ja yleisesti varuillaan oleminen pitäisi riittää.

-Mikäli kranaatti räjähtää kahden metrin säteellä pelaajasta ilman fyysistä estettä, pelaaja eliminoituu ja saa heti lähteä oman osapuolen respapisteelle, jotta hänen ei tarvitse istua tykkitulessa paikoillaan. Mikäli pelaaja haluaa, hän voi jäädä odottamaan lääkintämiestä, esimerkiksi jos tykistö ilmoitetaan päättyneeksi sumutorvella.

 

Aserajat ja lähtönopeudet:

-Pelissä pistoolit ovat täysin kielletty muilta kuin osapuolenkomentajilta ylivoimaisuutensa takia.

-Pääsääntöisesti peliin saat tuoda ainoastaan puutukkisen pulttilukkokiväärin ILMAN kiikaritähtäintä. Taktiset tai modernit pulttilukkokiväärit ovat kiellettyjä.

-Ajanmukaisista automaattikivääreistä sovitaan tapauskohtaisesti, kysykää pelinjohdolta: worldwar1airsoft@gmail.com

-Peliin saa tuoda ajanmukaisia konekiväärejä, mutta pelinjohto saa rajoittaa niiden käyttöä mikäli niitä tuodaan liikaa.

-Konepistoolit täysin kielletty (MP18, MP28)

Aseiden tehorajat:

Normaali kivääri:  1.5-2.0J (2.0J EHDOTON)

Tarkka-ampujan kivääri: 3J (turvaetäisyys EHDOTON 20 metriä)

Pistooli: 1.5J

Konekivääri: 1.7J

Read More